پژو 207 یک خودروی هاچ بک کوچک شهری محصول شرکت ایران خودرو است که طی چند تیپ تا کنون به بازار خودروی کشور عرضه شده است. پس از فروش بسیار خوب پژو 206 در ایران، شرکت ایران خودرو تصمیم گرفت تا نسخه جدیدتر این خودروی هاچ بک را به ایران عرضه کند.
در سال 2009 شرکت پژو فرانسه تصمیم گرفت تا پژو 206 را مورد فیس لیفت اساسی قرار دهد و این در حالی بود که پژو 207 قبل از این اتفاق تولید می شد. نتیجه این اقدام پژو 206 پلاس (206+) نام گرفت. ایران خودرو همانطور که اشاره شد قصد داشت تا جایگزینی را برای 206 به ایران بیاورد، بنابراین 206 پلاس را انتخاب کرد اما با نام پژو 207i! در نتیجه پژو 207 ایران خودرو برای اولین بار در سال 1389 پا به جاده ها گذاشت. پژو 207 ابتدا در دو تیپ پژو 207i دندهای (فرانسوی) و پژو 207i اتوماتیک (فرانسوی) عرضه شد.
این دو تیپ از نظر ظاهری تفاوتی با یکدیگر ندارند. پژو 207 مانند پژو 206 ظاهری تهاجمی و جوان پسند دارد که در یک نگاه می تواند بیننده را مجذوب خود کند. این خودرو نسبت به پژو 206 تنها در نمای جلو تغییرات متعددی را پیدا کرده اما در نمای جانبی و عقب همان طراحی و ظاهر پژو 206 را شاهد هستیم. در نمای جلو طراحی چراغ های اصلی، سپر و جلو پنجره خودرو به کلی عوض شده و اکنون با ظاهری بروزتر روبرو هستیم. در نمای جانبی زه درب ها همرنگ بدنه شده و همچنین رینگ های خودرو نیز طراحی متفاوتی دارند. در نمای عقب تنها گرافیک داخلی چراغ های اصلی و طراحی سپر تغییر پیدا کردهاند. در صفحه تیپ هر یک به طور مفصل طراحی ظاهری بررسی شده است.
تنها حدود دو سال از عرضه پژو 207 در ایران می گذشت که در سال 1391 با اوج گرفتن تحریم ها تولید این هاچ بک جذاب متوقف شد و آخرین نسل از 207 های قدیمی با مدل 1391 به بازار عرضه شدند. پس از گذشت 4 سال از غیبت پژو 207 در ایران، در سال 1395 و پس از توافقات هستهای و لغو تحریم ها ایران خودرو فیس لیفت جدیدی از پژو 207 را با امکانات بیشتر و ظاهری به مراتب بروزتر تحت عنوان پژو 207 دستی به محصولات خود اضافه کرد.
همانطور که گفتیم پژو 207 فرانسوی ابتدا پژو 207i در دو تیپ 207 دندهای و 207 اتوماتیک به بازار عرضه شد که این دو خودروی هاچ بک از نظر امکانات رفاهی و ایمنی و همچنین طراحی ظاهری و کابین هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشتند و تنها در نوع جعبه دنده میان این دو برادر تفاوت وجود داشت. پیشرانه استفاده شده در این دو تیپ از نوع TU5 بود که می توانست 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور را تولید کند.
تیپ های جدید نسبت به نسخه های قدیمی از نظر ظاهری طراحی بروزتر و قابل قبولتری داشتند. در نمای جلو تنها گرافیک داخلی چراغ های اصلی تغییر کرده و چراغ های مخصوص روز نیز به فرزندان جدید خانواده پژو 207 ایرانیزه اضافه شده است. در نمای کناری آینه های جانبی باز طراحی شده و ظاهر بسیار بهتری نسبت به قبل پیدا کردهاند. همچنین طراحی رینگ ها نیز دستخوش تغییر شد که البته در بعضی از مدل های جدید این خودرو به جای رینگ آلومینیومی از رینگ های فولادی استفاده شده است! در قسمت عقب نیز تنها گرافیک داخلی چراغ های اصلی متحول شده و تفاوت دیگری وجود ندارد.
مانند پژو 206 که چند سال پس از عرضه نسخه هاچ بک، ایران خودرو نسخه سدان یا به اصطلاح صندوقدار آن را نیز معرفی نمود پژو 207 نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در با گذشت چند سال از عرضه مدل های جدید پژو 207، ایران خودرو در سال 96 تصمیم به عرضه مدل پژو 207 صندوق دار نیز گرفت.
خانواده پژو 207 در ایران به این تعداد محدود نمی شود، بلکه در سال 1399 ایران خودرو تیپ های تازهای از این هاچ بک محبوب و پرطرفدار را معرفی کرد تا تنوع این محصول خود را بیش از پیش بالا برد. پژو 207 دستی سقف شیشهای و پژو 207 اتوماتیک سقف شیشهای اعضای جدیدی از این خانواده هستند که از نظر فنی، امکانات رفاهی و ایمنی هیچ تفاوتی با تیپ های دیگر ندارند و ایران خودرو این خودروها را تنها به سقف شیشهای یا به اصطلاح پانوراما مجهز کرده است. البته لازم به ذکر است که این سقف ها مانند سانروف کامل باز نمی شوند و تنها نور را عبور می دهند.
داستان این خانواده پرجمعیت به همین جا ختم نمی شود بلکه ایران خودرو باز هم در سال 1400 نسخهای از پژو 207 را با نام پژو 207 سقف قرمز یا پژو 207 MC را معرفی کرد که از نظر ظاهری کمی بزک شده و برخی اجزای ظاهری و کابین آن مانند قاب مه شکن ها و یا قاب آینه ها به رنگ قرمز درآمدهاند. از نظر فنی نیز این خودرو نسبت به دیگر اعضای خاندان پژو 207 مجهز به پیشرانه جدید TU5P و البته گیربکس 6 دنده جدید تجهیز شده است که در صفحه تیپ آن می توانید بررسی و معرفی کامل آن را مطالعه فرمایید. احتمال دارد این خودرو در آیندهای نزدیک به سقف شیشهای نیز مجهز شود و خاندان پژو 207 در ایران را پربارتر کند!